Vaihda vanha liittymäsi uuteen edullisempaan!

Liittymä kätevästi netistä!

Valitse liittymän ominaisuudet

1. Valitse liittymän ominaisuudet

Vertaile liittymän ominaisuuksia

2. Vertaile puhelinliittymiä kätevästi

Tilaa liittymä

3. Vaihda nykyinen liittymäsi parempaan

Puhelinliittymävertailu

Puhelinliittymiä vertaillessa kannattaa huomioida hinnan lisäksi pari muuta asiaa. Liittymiä on tarjolla jokaisella operaattorilla ainakin 6 erillaista. Monet näistä on usein hyvin samanlaisia, vain halvimmat liittymät eroavat huomattavasti kalleimmista paketeista. Halvimmat liittymät ovat usein rajattuja puheajan ja datan suhteen. Edullisimmissa liittymissä maksat usein per puhuttu minuutti ja lähetetty tekstiviesti. Datapaketin nopeus on usein rajattu alle 1 mbit/s nopeuteen. Tarjolla on siis jokaiselle jotain. Tulevaisuudessa tulemme kuitenkin näkemään miten datapaketista tulee se tärkein osa liittymää, kun kaikki puhe ja viestit siirtyvät 4g- tai 5g-paketin kautta.

Kannattaa myös huomioida mitä liittymiä perheen muiden jäsenillä on. Jos sinulla on iso perhe, kannattaa kysyä jokaiselta operaattorilta tarjoukset koko porukalle. Tällä menetelmällä voit saada tuntuvan alennukseen perushintaan.

4G-liittymä vertailu

4G- ja tulevien 5G-liittymien suhteen kannattaa myös olla tarkkana kun valitsee ominaisuuksia. Dataliittymät ovat kaikki nykyään aika samanlaisia. Kalliimmalla paketilla saat vain nopeamman liittymän. Luvattu nopeus esim. Saunalahden Mobiililaajakaista Premium+ 300 mbit/s, ei koskaan pääse luvattuun nopeuteen.

Jos haluat maksimoida 4G-liittymäsi nopeuden, kannattaa käydä kaikkien operaattoreiden liittymät läpi. Helposti pääset alkuun, jos tarkistat missä sinun lähin tukiasemasi on. Tähän löytyy onneksi työkalu osoitteessa https://www.cellmapper.net. Valitse vain operaattori ja oma hae oma sijaintisi kartalla, niin näet operaattoreita selaamalla kenellä on lähin tukiasema. Kannattaa aloittaa tästä operaattorista ja palauttaa liittymä jos se jostain syystä toimii huonosti juuri sinun talossa.

5G-liittymä kannattaa ottaa sen mukaan, millä operaattorilla se toimii parhaiten siellä, missä käytät puhelintasi eniten.

Vertaile liittymien hintoja

Moi

Moi Mobiilin "simmin" saa vain yhdeksällä eurolla. Tästä hyvä peruspaketti pienellä datapaketilla esim. lapselle.

Elisa

Elisan liittymän saa n. kympillä rajoitetulla datanopeudella, mutta rajoittamattomalla datamäärällä.

DNA

DNA:lta saat Rajaton liittymän nopealla datapaketilla. Tilaa paras tiedonsiirtonopeus itsellesi.

Telia

Telialla on tarjolla monenlaisia liittymiä, valitse vain sinulle sopiva vaihtoehto. Valitse nopea ja edullinen liittymä.

Liittymävertailu kätevästi netistä

Vertaa liittymien hintoja tarkasti

Jos perheessä on monta puhelinta, tablettia ja tarvetta kiinteälle netille, kannattaa tälle paketille tosiaan kysyä tarjousta. Usein operaattorit ovat halukkaita antamaan kovan tarjouksen, jotta saavat kerralla monta liittymää kerralla myytyä. Jos koko perheellä on ennestään esim. Elisa ja Telia antaa paljon paremman tarjouksen, on vaihto suht helppo. Jonkun verran saa kuitenkin tehdä töitä kun täytyy kaikkien sim-kortit vaihtaa ja kytkeä mahdollinen uusi laajakaista uuteen modeemiin. Jos säästät uuden operaattorin kanssa 20 euroa, kannattaa vaihto aina.

Liittymät.netin avulla pääset hyvin vauhtiin jos haluat vertailla kaikkia liittymätarjouksia. Valitse vain sinulle tärkeät ominaisuudet ja katso mistä saisit halvimman liittymäpaketin.

Puhelinliittymävertailu

Usein kysyttyä puhelinliittymistä

Kysymyksiä ja vastauksia koskien edullisen puhelinliittymän valintaa

Liittymät.net on nettipalvelu jossa kuluttajat voivat kätevästi vertailla markkinoiden kaikkia puhelinliittymiä. Jokaisella operaattorilla on oma alasivu, jossa näet kaikki ajankohtaiset tarjoukset.

Voit nopeasti hakea liittymiä ominaisuuksien perusteella. Pääset nopeasti tilaussivulle, jos päätät tilata uuden liittymän netistä.

Jos kurkistat oman puhelimen ylälaitaan, näet suoraan kuka sinun tämänhetkinen operaattori on. Ulkomaille lähtiessä tuo aina vaihtuu, riippuen siitä kuka oman operaattorisi yhteistyökumppani on. Laskusta näet myös aina kuka on liittymäsi toimittaja.

Ennen ulkomaille lähtöä kannattaa aina tarkistaa miten paljoon puhetta, viestejä ja dataa kuuluu hintaan. Monella kotimaisella operaattorilla soitat normaalihintaan Pohjoismaissa ja Baltiassa. Muualla Euroopassa on usein sama käytäntö, mutta datakatto voi jossain vaiheessa tulla vastaan.

Liittymiä irtisanotaan harvemmin näinä päivinä. Usein liittymä vain vaihdetaan aina toiselle operaattorille jos tältä löytyy parempi tarjous. 

Liittymä irtisanotaan vain, jos esim. halua päästä eroon tabletin dataliittymästä. Silloin sim-kortin avulla ei enää saa yhteyttä operaattorin verkkoon.

Littymän vertailu kannattaa aina aloittaa netin puolelta. Liittymät.net listaa kaikkien operaattorien tarjoukset yhdellä sivulla ja voit näistä valita sinulle sopivimman.

Huom. Netin kautta tilatuilla liittymillä on aina 14 päivän peruutusoikeus.

Jos et suoraan muista onko sinulla minkälainen liittymätyyppi käytössä, kannattaa tätä tiedustella esim. operaattorin chatissa. Määräaikaista liittymää tarjotaan nykyään harvemmin. 

Voi olla että jotkut hinnat ovat voimassa vain tietyn ajan, mutta liittymän voit milloin vaan vaihtaa toiseen.

5g-liittymien pitäisi yleistyä vielä vuonna 2020-2022. Vuoden keskipaikkeilla pitäisi markkinoilla olla jo jonkun verran yhteensopivia päätelaitteita. Vuonna 2021, 5g-liittymien odotetaan kasvavan vauhdilla.

Monet operaattorit ovat ajamassa lankaliittymiään alas, koska näille ei enää ole kysyntää. Nykyiset liittymät ovat vielä voimassa, mutta uusia liittymiä ei myydä. Jos haluat ns. kotipuhelimen, onnistuu se kyllä. Laite näyttää vanhalta lankapuhelimelta, mutta toimii 3g- tai 4g-tekniikalla.

Tarvitsetko apua uuden liittymän löytämisessä?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa: asiakaspalvelu@liittymät.net.

Vastaamme kaikkiin kysymyksiin 24h kuluessa. Pyrimme löytämään sinulle halvimman saatavilla olevan liittymän ilman kustannuksia!