Vaihda vanha liittymäsi uuteen edullisempaan!

Liittymä kätevästi netistä!

Valitse liittymän ominaisuudet

1. Valitse liittymän ominaisuudet

Vertaile liittymän ominaisuuksia

2. Vertaile puhelinliittymiä kätevästi

Tilaa liittymä

3. Vaihda nykyinen liittymäsi parempaan

Mikä puhelinliittymä lapselle?

Minkälainen liittymä kannattaa hankkia lapselle ja milloin? Tässä pari vinkkiä siitä mitä kannattaa käydä läpi ennen liittymän tilaamista. Nykyään puhelin hankitaan jo ekaluokkalaiselle pari kuukautta ennen kuin koulut alkaa. Näin on aikaa opetella puhelimen käyttöä rauhassa. Näinä päivinä kukaan ei oikein pärjää ilman liittymän datapakettia ja tämä koskee myös lapsia. Tekstiviestejä lapset eivät enää lähetä, vaan kaikki hoituu esim. WhatsApp:in kautta. Silloin rajaton dataliittymä on paras vaihtoehto.

Puheajalle tai tekstareille on harvemmin tarvetta, jos kaikki viestintä menee dataliittymän kautta. Näistä voi hyvin maksaa vaikka käytön mukaan. Prepaid ei ehkä ole paras liittymävahtoehto, kun sen lataaminen ja seuraaminen vie aikaa. Postpaid-liittymiä on monenlaisia ja näistä löytyy varmasti hyvä vaihtoehto.

Puhelinliittymä lapselle

Parin kouluvuoden aikana tulet huomaamaan miten dataliittymän käyttö lisääntyy, erityisesti Youtube-videoiden katselun myötä. Tätä on vaikea lähteä rajoittamaan liittymän puolelta. Helpoiten tämä onnistuu suoraan puhelimen asetuksista, jos puhelin tukee käyttörajoituksia. Puheajan rajoittaminen on kuitenkin hyvä tehdä liittymän asetuksista.

Rajaton netti löytyy onneksi melkein kaikista liittymistä nykyään, joten tästä ei tarvitse tilausvaiheessa huolehtia. Vain Moi Mobiilin perusliittymässä on datan määrä rajoitettu 4 gigatavuun, mutta tähän saa rajattoman paketin lisämaksusta.

Itse puhelimen hankintaa kannattaa myös harkita tarkkaan. Mitään 1000 euron iPhonea ei tarvitse ostaa heti ensimmäiseksi puhelimeksi, vaan tähän sopii hyvin joku halvempi.

Edullinen liittymä lapselle

Moi

Moi Mobiilin "simmin" saa vain yhdeksällä eurolla. Tästä hyvä peruspaketti pienellä datapaketilla esim. lapselle.

Elisa

Elisan liittymän saa n. kympillä rajoitetulla datanopeudella, mutta rajoittamattomalla datamäärällä.

DNA

DNA:lta saat Rajaton liittymän nopealla datapaketilla. Tilaa paras tiedonsiirtonopeus itsellesi.

Telia

Telialla on tarjolla monenlaisia liittymiä, valitse vain sinulle sopiva vaihtoehto. Valitse nopea ja edullinen liittymä.

Lapselle edullinen puhelinliittymä kätevästi netistä

Edullisin liittymä lapselle

Jos haet sitä mahdollisimman halpaa liittymää lapselle, on esim. edullisin liittymä mobiililaajakaistalla ilman käyttökattoa hyvä vaihtoehto. Tämä liittymä on fiksu valinta lapselle ja sitä saa päivitettyä tarpeen mukaan. Voit valita netin nopeuden lapsesi tarpeiden mukaan. Jollekin voi riittää 1 Mbit/s perusnetti, mutta paljon viihdettä katsovat tai pelaavat nuoret voivat tarvita vähintään 100 Mbit/s mobiililaajakaistan puhelinliittymään.

Edullisimmillaan liittymän voi saada reilulla kympillä kuukaudessa, mutta näissä liittymissä puhelut ja tekstiviestit menevät yleensä käytön mukaan. Puhelinliittymä, jossa on rajoittamattomat puhelut ja viestit sekä nopea mobiililaajakaista ilman käyttökattoa maksaa noin 20 euroa kuukaudessa.

Mikä puhelinliittymä lapselle?

Usein kysyttyä puhelinliittymistä

Kysymyksiä ja vastauksia koskien edullisen puhelinliittymän valintaa

Liittymät.net on nettipalvelu jossa kuluttajat voivat kätevästi vertailla markkinoiden kaikkia puhelinliittymiä. Jokaisella operaattorilla on oma alasivu, jossa näet kaikki ajankohtaiset tarjoukset.

Voit nopeasti hakea liittymiä ominaisuuksien perusteella. Pääset nopeasti tilaussivulle, jos päätät tilata uuden liittymän netistä.

Jos kurkistat oman puhelimen ylälaitaan, näet suoraan kuka sinun tämänhetkinen operaattori on. Ulkomaille lähtiessä tuo aina vaihtuu, riippuen siitä kuka oman operaattorisi yhteistyökumppani on. Laskusta näet myös aina kuka on liittymäsi toimittaja.

Ennen ulkomaille lähtöä kannattaa aina tarkistaa miten paljoon puhetta, viestejä ja dataa kuuluu hintaan. Monella kotimaisella operaattorilla soitat normaalihintaan Pohjoismaissa ja Baltiassa. Muualla Euroopassa on usein sama käytäntö, mutta datakatto voi jossain vaiheessa tulla vastaan.

Liittymiä irtisanotaan harvemmin näinä päivinä. Usein liittymä vain vaihdetaan aina toiselle operaattorille jos tältä löytyy parempi tarjous. 

Liittymä irtisanotaan vain, jos esim. halua päästä eroon tabletin dataliittymästä. Silloin sim-kortin avulla ei enää saa yhteyttä operaattorin verkkoon.

Littymän vertailu kannattaa aina aloittaa netin puolelta. Liittymät.net listaa kaikkien operaattorien tarjoukset yhdellä sivulla ja voit näistä valita sinulle sopivimman.

Huom. Netin kautta tilatuilla liittymillä on aina 14 päivän peruutusoikeus.

Jos et suoraan muista onko sinulla minkälainen liittymätyyppi käytössä, kannattaa tätä tiedustella esim. operaattorin chatissa. Määräaikaista liittymää tarjotaan nykyään harvemmin. 

Voi olla että jotkut hinnat ovat voimassa vain tietyn ajan, mutta liittymän voit milloin vaan vaihtaa toiseen.

5g-liittymien pitäisi yleistyä vielä vuonna 2020-2022. Vuoden keskipaikkeilla pitäisi markkinoilla olla jo jonkun verran yhteensopivia päätelaitteita. Vuonna 2021, 5g-liittymien odotetaan kasvavan vauhdilla.

Monet operaattorit ovat ajamassa lankaliittymiään alas, koska näille ei enää ole kysyntää. Nykyiset liittymät ovat vielä voimassa, mutta uusia liittymiä ei myydä. Jos haluat ns. kotipuhelimen, onnistuu se kyllä. Laite näyttää vanhalta lankapuhelimelta, mutta toimii 3g- tai 4g-tekniikalla.

Tarvitsetko apua uuden liittymän löytämisessä?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa: asiakaspalvelu@liittymät.net.

Vastaamme kaikkiin kysymyksiin 24h kuluessa. Pyrimme löytämään sinulle halvimman saatavilla olevan liittymän ilman kustannuksia!