Vaihda vanha liittymäsi uuteen edullisempaan!

Liittymä kätevästi netistä!

Valitse liittymän ominaisuudet

1. Valitse liittymän ominaisuudet

Vertaile liittymän ominaisuuksia

2. Vertaile puhelinliittymiä kätevästi

Tilaa liittymä

3. Vaihda nykyinen liittymäsi parempaan

Mikä on telemarkkinointikielto?

Kuluttajilla on oikeus kieltää henkilötietojensa käytön suora- ja telemarkkinointiin. Kyseinen kielto täytyy kuitenkin ilmoittaa jokaiselle yritykselle erikseen, mikä vie aivan liian paljon aikaa. Jos kuitenkin saat puhelinmyyjältä puhelun, voit suoraan ilmoittaa että haluat nimesi heidän omaan estorekisteriin. Suoramarkkinoinnin voi myös kieltää Ajoneuvohallintakeskuksen tai Väestörekisterikeskuksen kautta.

Yhteystietosi voivat siirtyä mainostajien rekisteriin monen eri kanavan kautta ja näitä ei voi kaikkia muistaa. Jos olet aiemmin tilannut vaikka lehden kotiin, joudut heidän reksiteriin ja saat heiltä aika ajoin sähköpostia ja tekstaria. Muista siis lukea kaikki kohdat läpi siinä vaiheessa kun tilaat lehden. Markkinointiluvan voi toki aina peruuttaa myöhemmin, esim. mainossähköpostin alalaidassa on aina linkki josta saa tulevat viestit peruttua. Jos tuossa kysytään lupaa markkinointiin, älä laita siihen ruksia.

Tee telemerkkinointikielto

Suomen telemarkkinointiliitto Ry ylläpitää telemarkkinointikieltopalvelua, johon pääset mukaan maksusta. Vuosimaksu on 6 euroa, joten mikään kauhean isosta jäsenmaksusta ei ole kyse. Jäsenenä saat:

  • Telemarkkinointikiellon puhelinmyynnille.
  • Mahdollisuuden reklamoida kieltoa rikkovan puhelinyyjän.
  • Voit yhdistyksen kautta tehdä toimenpideilmoituksen tietosuojavaltuutetulle.
  • Yhdistys voi ajaa asiaasi oikeudessa.
  • Suoramarkkinointikiellon Trafille ja VRK:lle.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry valvoo aktiivisesti jäseniensä puolesta, että yritykset noudattavat lakia ja ottavat huomioon yhdistyksen kautta tulleet ilmoitukset. Jäseneksi pääset lähettämällä tekstarin tai käymällä yhdistyksen sivuilla rekisteröitymässä. Täytä vain kaikki vaaditut tiedot, maksa jäsenmaksu Verkkokkopankin kautta ja se on sillä selvä. Kirjautumalla jäsensivuille, pääset valitsemaan ne yritykset joille haluat asettaa markkinointikiellon. Samalla voit myös tehdä ilmiannon jos joku soittaa sinulle kiellosta huolimatta.

Markkinointikielto maistraatissa

Moi

Moi Mobiilin "simmin" saa vain yhdeksällä eurolla. Tästä hyvä peruspaketti pienellä datapaketilla esim. lapselle.

Elisa

Elisan liittymän saa n. kympillä rajoitetulla datanopeudella, mutta rajoittamattomalla datamäärällä.

DNA

DNA:lta saat Rajaton liittymän nopealla datapaketilla. Tilaa paras tiedonsiirtonopeus itsellesi.

Telia

Telialla on tarjolla monenlaisia liittymiä, valitse vain sinulle sopiva vaihtoehto. Valitse nopea ja edullinen liittymä.

Telemarkkinointikielto kätevästi netistä

Markkinointikielto maistraatissa

Maistraatin kautta pääset myös ilmoittamaan markkinointikiellosta verkkopalvelun kautta. Jokaisella on oikeus kieltää osoite- ja henkilötietonsa yksityisyritysten käyttöön. Yritykset voivat hakea tietosi viranomisilta jos haluavat tehdä suoramarkkinointia, etämyyntiä, mielipidetutkimuksia tai sukututkimusta. Luovutuskiellon voit tehdä puhelimitse tai kirjeellä maistraattiin. Paras tapa on tehdä kielto maistraatin lomakkeen avulla, jonka löydät maistraatin nettisivuilta.

Kiellon pääsee myös tekemään maistraatin sähköisen palvelun avulla. Tätä varten et tarvitse verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

Telemarkkinoinnin kieltäminen

Usein kysyttyä puhelinliittymistä

Kysymyksiä ja vastauksia koskien edullisen puhelinliittymän valintaa

Liittymät.net on nettipalvelu jossa kuluttajat voivat kätevästi vertailla markkinoiden kaikkia puhelinliittymiä. Jokaisella operaattorilla on oma alasivu, jossa näet kaikki ajankohtaiset tarjoukset.

Voit nopeasti hakea liittymiä ominaisuuksien perusteella. Pääset nopeasti tilaussivulle, jos päätät tilata uuden liittymän netistä.

Jos kurkistat oman puhelimen ylälaitaan, näet suoraan kuka sinun tämänhetkinen operaattori on. Ulkomaille lähtiessä tuo aina vaihtuu, riippuen siitä kuka oman operaattorisi yhteistyökumppani on. Laskusta näet myös aina kuka on liittymäsi toimittaja.

Ennen ulkomaille lähtöä kannattaa aina tarkistaa miten paljoon puhetta, viestejä ja dataa kuuluu hintaan. Monella kotimaisella operaattorilla soitat normaalihintaan Pohjoismaissa ja Baltiassa. Muualla Euroopassa on usein sama käytäntö, mutta datakatto voi jossain vaiheessa tulla vastaan.

Liittymiä irtisanotaan harvemmin näinä päivinä. Usein liittymä vain vaihdetaan aina toiselle operaattorille jos tältä löytyy parempi tarjous. 

Liittymä irtisanotaan vain, jos esim. halua päästä eroon tabletin dataliittymästä. Silloin sim-kortin avulla ei enää saa yhteyttä operaattorin verkkoon.

Littymän vertailu kannattaa aina aloittaa netin puolelta. Liittymät.net listaa kaikkien operaattorien tarjoukset yhdellä sivulla ja voit näistä valita sinulle sopivimman.

Huom. Netin kautta tilatuilla liittymillä on aina 14 päivän peruutusoikeus.

Jos et suoraan muista onko sinulla minkälainen liittymätyyppi käytössä, kannattaa tätä tiedustella esim. operaattorin chatissa. Määräaikaista liittymää tarjotaan nykyään harvemmin. 

Voi olla että jotkut hinnat ovat voimassa vain tietyn ajan, mutta liittymän voit milloin vaan vaihtaa toiseen.

5g-liittymien pitäisi yleistyä vielä vuonna 2020-2022. Vuoden keskipaikkeilla pitäisi markkinoilla olla jo jonkun verran yhteensopivia päätelaitteita. Vuonna 2021, 5g-liittymien odotetaan kasvavan vauhdilla.

Monet operaattorit ovat ajamassa lankaliittymiään alas, koska näille ei enää ole kysyntää. Nykyiset liittymät ovat vielä voimassa, mutta uusia liittymiä ei myydä. Jos haluat ns. kotipuhelimen, onnistuu se kyllä. Laite näyttää vanhalta lankapuhelimelta, mutta toimii 3g- tai 4g-tekniikalla.

Tarvitsetko apua uuden liittymän löytämisessä?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa: asiakaspalvelu@liittymät.net.

Vastaamme kaikkiin kysymyksiin 24h kuluessa. Pyrimme löytämään sinulle halvimman saatavilla olevan liittymän ilman kustannuksia!